2008. február 27., szerda

Sitabor elott

Szevasztok!

Csak amulok es bamulok hogy mennyi infot meg lehet rolatok tudni. Remelhetoleg a tanarok az egyetemen nem olvassak, mert akkor ok is megtudnak egy-ket dolgot.. (peldaul hogy vegzett hallgatok dipeszeit olvassatok iras helyett..:)
vasarnap voltunk Dania tobbek szerint legszebb pontjan, ahol az eszaki- es a balti-tenger osszefojik, Skagenben. ilyen szelet meg sehol nem tapasztaltam, de a latvany ketseg kivul csodalatos volt, mindenutt homok (egy ido utan a szankban is), masodik vilaghaborus nemet bunkerek, es 5 meteres hullamok. Lackonak nagyon kellett pisilni, es nem tudta eldonteni, hogy melyik tengert tisztelje meg, ezert mind a kettobe vizelt egyszerre.. (kepeket majd kuldok, de mostmartenyleg). utana elmentunk a Skageni templomhoz, amit 1346-ban epitettek, de a feluletes mernoki munka eredmenyekeppen azota a futohomok teljesen belepte, es mar csak a templomtorony latszik, ez is nagyon erdekes volt. hazautban megneztuk Aalborgot, ami szerintem nagyon szep volt, 155 ezres varos, igazi hangulatos ir-angol-dan pubokkal, es nagyon szep belvarossal (ismetlem, kepek majd lesznek).
ja meg a penteki naprol van egy jo sztori, mindenki ult a tarsalgoban es sorozgettunk, amikor jott egy "viharos ereju szellokes" es egyszeruen betorte az uvegajto ablakat, mintha valaki bedobott volna egy uveg sort (nekem egybol ez jutott eszembe, a danok meg csak neztek, hogy olyat meg hogy lehet csinalni..) szoval az egyik srac tul kozel ult az ajtohoz es beleallt egy kis uvegszilank a kezebe, ami nem is lett volna baj, de mivel a mi szobank van a legkozelebb a bulihelyhez (jokat is szoktunk aludni emiatt) oda vittek be a sracot es osszeverezett mindent. gondolhatjatok mennyire orultem. aztan szombat ejszaka voltunk az erdoben szamhaboruzni, illetve nem is az volt, hanem ahhoz hasonlatos, na mindegy, meg mindig nem tudtam magam raszanni hogy a cipomet letakaritsam, mert nehanyszor bokaig sullyedtunk a sarban.
holnap indulunk delutan otkor sielni, ugyhogy most egy kicsit izgulunk. komppal megyunk, amin nem foglaltunk kabint, ugyhogy majd a foldon fogunk aludni a lepcso alatt, ahogy anno Csabiek..
tegnap eletemben eloszor szaltoztam, felejthetetlen elmeny, bar en a tesitanar helyeben inkabb nem eroltetnem a talajtornat, persze gondolhatjatok a tobbiek hogy tudtak focizni, hogy ha en voltam az egyik legjobb a futball soran, meg cselezni is tudtam, igen CSELEZNI, es ha kikaptunk az "nem rajtam mult". altalaban a sport jol megy, mert itt nem az jon sportra, aki ugyes, hanem aki fejlodni akar, es hat hogy diplomatikus legyek, egyeseknek van miben fejlodni. (tobbek kozott nekunk is)
tegnap nem mentunk dan orara, mert Andival voltunk az orvosnal. szegeny mar egy hete beteg, es gondoltuk hogy jobban lesz, de sajnos nem lett, ezert tegnap biztos ami biztos alapon elmentunk a helyi korzeti orvoshoz. hat ez is meger egy par sort, hogy ott milyen meg nalunk. kepzeljetek el, hogy delelott telefonon bejelentkeztunk, es delutanra kaptunk idopontot. a helyiek, akiknek helyi TB kartyajuk van, csak bemennek a rendelobe, es a csipkartyajukat lecsippantjak, amivel bekerulnek a rendszerbe es a doktor bacsi tudja, hogy ott vannak. az orvosok persze nem hordanak feher kopenyt, hanem szep pulovereket viselnek. szerintuk az ACC csak a gyogyszergyartoknak jok, es kulonben is, a termeszetes gyogymodok hive, ugymint az alvas, a tea, meg az eves :) (Nagyzenek az utobbi nagyon menne..) aztan tegnap volt az egyik lett-orosz sracnak a 18. szuletesnapja, es kolyokpezsgovel unnepeltek mert ugye hetkoznap nem lehet alkoholt inni.. ma az ovonok sztrajkolnak ezert az angol irodalom orank elmaradt, mivel a tanarbacsi nem nagyon tudott ugy orat tartani, hogy kozben a karjaiban tartotta masfel eves Magnus nevu gyermeket.. mindjart gitar aztan triatlon, aztan pakolunk es keszulunk Norvegiaba, es legyen szives mindenki drukkoljon Edesapamnak (az "oreg") mert holnap megy a kes ala!

Puszi mindenkinek, Hajra Loki!

u.i.: megy valaki a Szpari meccsre?

7 megjegyzés:

Dzsonasz írta...

mikor jöttök vissza? hány nap sielés lesz? majd mocskos részletes beszámolót akarok, volt e szűzhó, milyenek a pályák stb. mert tényleg érdekel hogy milyen norvégiában.
üdv

öreg írta...

Sziasztok Fiatalok!
Köszi a jó kívánságokat és az aggódást, de nincs miért, mert síma lesz, mindenre el vagyok szánva. Epidurális lesz, nem fognak altatni és mire visszajöttök Norvégiából, már én is itthon leszek. Majd részletesen beszámolok, ha akarjátok és lesz érdeklődés, akár itt is.
Érezzétek magatokat jól, Peti vigyázz Andira. Aztán semmi lejtők ördöge játékot nem szeretnék hallani, tessék szép öregesen, ahogy tanitottalak benneteket.
Na viszlát az új - négylábú - életben.

csabinnyó írta...

hi!
a komp miatt nem kell izgulni, csak vigyázzatok a fedélzeten, mert "Fukdigt"!!! :) (majd rájöttök, h mire gondoltam, ha ott lesztek)
A sielés remélem jó lesz, bár nem hinném, h akármiben is különbözne egy jó pályától Ausztriában vagy Franciaországban. Én amúgy nem is nagyon emlékszem, h láttunk volna sípályákat, pedig azért elég sok helyen jártunk. A beszámolót majd én is várom.
Nekem idén kimarad a sielés, amit iszonyat sajnálok, de azzal vigasztalom magam, h egyrészt megyek még idén sok fele, másrészt meg úgyis meló meg suli van és így sok időm nincs még gondolkodni se rajta...
A diplomaírásba asszem nekem is bele kell húzzak, mert egy hónapom van, azaz 4*2 nap, plussz egy két kósza nap, és délután...:S Sőt még Erdey se olvasta el amit írtam, de bízok benne, h tetszik neki majd. Az ottani egészségügyről meg csak annyit, h bár a körzeti orvos tuti jó fej, meg frankó, h csipkártya van, de azért arra kiváncsi lennék, h pl. egy mellkasröntgenért mennyire húznak le...Andinak gyógyulást,
Pali bának, vagyis az orvosoknak sok sikert kívánok. Üdv mindenkinek

Lacás írta...

Jó síelést nektek!!!Biztos jó hó lesz!Én most kivételesen nem megyek síelni:)Meg bulizni se voltam egy ideje,de annyira nem is hiányzik.Azért tényleg jól bejárjátok a környéket,nagyon jól teszitek!!!
Sikeres műtétet és Nagyon jó egészséget apukádnak!!!!!!!!

Ami mami írta...

Sziasztok!!!

Remélem jól (és balesetmentesen) telik a sielés!!!

Na a viharos szélről most mi is tudnánk mesélni, úgy fúj második napja, hogy nem merek kimenni, mert elfúj... :)

Apa tegnap óta otthon van, szerencsére úgy néz ki, hogy csak két hétig lesz gipszben, mert végül is nem is volt annyira komoly, mint ahogy első ránézésre Zsiga bácsi mondta. De majd ő leírja részletesen!
hallom jöttöj haza!!! Ennek igazán nagyon örülök!!! :)))

Nekünk meg meg van a repjegyünk, április 18-án (Andrea nap!!!) elrepülünk Los Angeselbe, és 2 hétig haza sem jövünk!!!

A blogot majd onnan is olvassuk szorgalmasan, kivéve, ha 4 napig Cancunban leszünk, mert ott nem igen lesz rá idő :D!!!
Na szóval már nagyon várjuk az áprilist....

LEgyetek jók, és szóljatok, ha megérkeztetek!!!
sok-sok puszi, Andinak pedig jobbulást!!!!!

öreg írta...

Na sziasztok Fiatalok! Először is köszönöm mindenkinek a jó kívánságokat és az aggódást, igazán jól esik. Köszönöm. Végre itthon vagyok, csak három napig voltam bent, de az éppen elég volt. Csütörtök délben én kaptam az utolsó halóinget, az utolsó lepedőt és kacsát is, háp-háp, tudjátok...
Javaslom mindenkinek inkább vigyázzatok magatokra, mert ez a hely nem fehér embernek való, semmilyen éretelemben sem!
Magamról csak annyit, hogy tényleg nagyobb szerencsém volt mit gondoltam, mert az achilles nem sérült, csak védőhüvely, ami körülveszi, így sokkal rövidebb lesz a felépülés, remélem, májusban már futhatok is, Insallah!
Korházzal kapcsolatban leszebb élményem az volt, amikor elhagyhattam.
Na, ennyit magamról.
A diplomaíróknak üzenem, hogy ideje lesz belehúzni, mert a végén kevés lesz a napi 24 óra, hallgassatok az öregre, nem akar nektek rosszat (bocs azoktól, akiket magázok).
Na, csá, sziasztok

csabinnyó írta...

Örülünk h jobban van Pali bá (így fogalmaztam, elkerülendvén az E/2-t :)) Remélem az borospolcon most már csak a jó öreg 2 literes műanyag palackos Koccintós lesz, az biztos nem csinál ilyen nagy problémát (max. ha megissza az ember :P).

Várjuk a sielés beszámolóját, én is csak azért írok, h meglegyen a 20 bejegyzés mire hazaértek :)

A diplomaíróknak üzenem, h napi 10 óra is elég, csak kár h még annyi sincs legtöbbször...:)