2008. október 12., vasárnap

Holnap lesz Berlin!!!

Helo mindenki!!!!

Tovabbra is elek es virulok, es most az ido is csodas!!!!Megyunk is nemsoka kocogni es teniszezni is,mivel nem sok lehetoseg lesz Berlinben,na meg persze eleg elfoglaltak leszunk ahhoz,hogy osszevissza fickandozzunk!!!!Reggel meg delutan kotott program,muzeumok,szinhazak...latogatasa,de az este viszont rendre szabad lesz,szoval 1-2 buli biztos bejatszik majd a berlini ejszakaban:)
Most nem is nagyon buliztunk a hetvegen,neztunk inkabb filmeket,csocsoztunk,billiardoztunk,ping-pongoztunk,angoloztam (hat az ramfer),na meg persze neztuk a dan -malta meccset,ahol a danok legazoltak a maltaiakat. Mondtam,hogy egy par eve kikaptunk maltatol,a danok meg fogtak a hasukat a rohogestol,de meg sirtak is (persze csak a rohogestol).Hat igen a mi valogatottunk hatalmas meglepetesekre kepes,de most legalabb nyertunk,es hatha elindul valami. Ja igen,nagyon buszkek a Portugalia elleni gyozelmukre (a lisszabonira)

Most mocsok ehes vagyok,mert a konyhasok nem jelentettek be,hogy a reggeli-ebed kulon lesz(pedig minden vasarnap egyben van),igy most meg legalabb 1 oran keresztul eheznem kell.meg belegondolni is rossz. A kajaval tovabbra is elegedett vagyok,neha azert tenyleg probaljak varialni:volt mar Pizza is,meg Lasagna is,szoval nemcsk en vagyok oda az olaszos kajakert.

Lattunk valamelyik nap egy igazan jo filmet Into the wild cimmel,ajanlom mindenkinek,mert nagyon elgondolkodtato. Raadasul megtortent esetet dolgoz fel,amit tenyleg ali hittem el!!!!

Janos,jo lehettek a bulik,remelem azert decemberre is lesz valami,majd azt valahogy egyeztetjuk.Jo lehetett ujra jarni az utcakat celtalanul,mint a regi szep idokben,de lassan tenyleg el kell hinni,hogy felnottunk. Persze ez nem jelenti azt,hogy a durva bulikat hagyni kell,csak csokkenteni kell,ami szerintem a tarsasag raerokepessege miatt nem lesz egy lehetetlen feladat:)

Norbi,en is fogok majd dolgozni,igy nem kell mindig baszogatni:)Tudom,hogy csak poenosan nyomod,dehat megdolgoztam erte,vagy nem? Meg Geczinenel is voltam,ahol szerintem meg fegyhazi korulmenyek sem uralkodnak:)Ti is probaljatok mar legyszi decemberre egy ures napot talalni,mert az nagyon jo lenne.

Mindenkinek jo 5 napot,aztan ujra jelentkezem majd a nemetorszagi fejlemenyekkel,tapasztalatokkal:)

Udv.mindenkinek, Viggo Mortensen orszagabol!!!

13 megjegyzés:

Dzsonasz írta...

hát ha senki nem ír, akkor tolok egyet.
hétvége jól sikerült, péntekről már beszámoltam, szombaton tsutsu szervezésével - amiért köszönet - elmentünk ismét a t-boyba, ami viszont kezd nem király lenni, mert az ócsó jimbeamet nem lehet nem inni, és mindig szétcsapja magát az ember. na jó azért fasza :D
eldumálgattunk, storyzgatás stb. aztán mindenki hazament kivéve veréb, akivel átmentünk a bakelitbe, ahol szörnyű már nagyon be volt baszva. ott volt az ary,barcsa,nagymáté féle banda.aztán szabó ádám is megjelent 4fele, akivel átmentem az ibolyába, igazából már csak egy tramit akartam enni, de ádám is nagyon be volt és erősködött, így maradtam, sztem csak azért nem verték meg mert mondtam mindenkinek hogy ne vegyék komolyan amit mond, mert részeg. hát kb. ennyi volt a buli, vasárnap alvás ezerrel, tegnap meg visszajöttem bp.re. kicsit le is vagyok törve, mert jövő héten ugye hosszú hétvége, és úgy volt hogy megyünk hamburgba, de mivel meló nincs, így ez ugrani látszik. pj-t bezzeg felvették mult hét szerdán az exxonhoz és még aznap este vett egy jegyet másnap reggeli indulással a kanári-szgtk.re.
szombaton megyünk párkányba, bár sokan dolgoznak aznap.
remélem azóta már tolod a dönert, meg a söröket.

üdv

balu írta...

Üdv Laci! Szevasztok!

Aki már lemondott arról, hogy mások is hozzászólnak, az tévedett :) Most megpróbálok minél több korábbi bejegyzésre, hozzászólásra egyszerre reagálni. (Norbi felkérésének is eleget teszek ezzel.) Igazából a mostani hozzászólással már túl is tettem Mózsán, aki a blogomat nem látogatta sűrűn. Node én jó példával járok elő, és csakazértis jól megkommentelem az övét. A blogról annyit, hogy magyon jó, ahogy már Hernyó is említette, amolyan Mózsás stílusúak a bejegyzések. A hozzászólásokból pedig kiderül mi van veletek, ha már sokakról ritkán hallok. Lacás, azért remélem Berlinben nem fogadsz teljes kiszáradást, mint azt a blogból leveszem, kissé visszafogtál az egyetemi szinthez képest. Főleg ha nincs ott Peti, János vagy Csabi(k), meg a Kálmán. :) Az igazi dönert amúgy én is hiányolom. Az írek (pakik, lengyelek stb.) nem nagy májszterek a döner kebab csinálásban. Esik szét állandóan, alig lehet megenni.

Az esküvő tényleg fantasztikus volt. Nekem is dobogós, a nyáron Kovács Gabi esküvője is hasonlóan sikerült, nehéz eldönteni melyik volt jobb. Én is ezt a vőfélyes, hagyományos dolgot preferálom. Örülök, hogy Norbi szerint elviselhetőek voltunk. Nem voltam biztos benne :) A dalszövegben még vannak fejlődési lehetőségek, de amíg Peti és Andi nálunk voltak, addig egy „ székely népdalt” eléggé jól elsajátítottunk már. ( Aranka)

Laci, kérdezted, h. mikor megyünk haza. Ja es idén ha minden jól megy már nem megyünk haza, mivel Nóri szülei jönnek Dublinba karácsonyra. Viszont jövőre első dolgunk lesz hazamenni (végleg).

Üdv mindenkinek Robbie Keane országából :)
Balu

Petya írta...

Sziasztok!

Nahát, Balázs, hogy hogy? Csak nem kedved kaptál egy kis bloghoz? Szerintem a tiedet majd ha hazajössz kinyomtathatnánk, aztán szakrálisan elégetnénk, majd a hamvakat a csónakázó tóba vagy a Tócó-patakba dobhatnánk. Persze kellő mennyiségű Jameson megivása után.
Írországról annyit, hogy fantasztikus volt, csodálatos, és iszonyatosan fárasztó. Még mindig nem tudtam kipihenni, mondták is szüleim hogy majd a munkahelyen kipihenem, hát most épp az történik. Azért nem akarok sokat írni Írországról, mert majd szeretnék egy blogbejegyzést írni a kirándulásunkról, persze csak ha Laci megengedi. Felraknék pár fényképet is, csak hogy lássátok hogy mennyire szép helyeken jártunk és milyen jó sokat ittunk. Hát eddig is egyik kedvencem volt a whisky (nem a János féle bourbonös-kólás változat), de most már a Jameson az etalon, voltunk is a gyárban, nagyon tuti volt. Laci akárhogy is számolom, most már visszajöttél, úgyhogy tessék irni, a többiek meg már alig várják, hogy írj. Berlinben még elég kevesen voltunk. Gondolom a négynapos hétvégén mindenki itthon lesz, javaslom okt 23-án menjünk inni egy hatalmasat (csajok nélkül), szombaton meg mehetnénk egyet turázni, olyan szép idő van még most (persze lehet addigra már nem lesz). János remélem találkozunk mind a két alkalommal. Mi lenne ha csinálnánk egy legénybúcsút? :)
Laci eszembe jutott, hogy a holokausztról akartam még veled beszélgetni egy kicsit. Bár nem blogtéma, de senki nem azért emlegeti, mert szerintük Németország még mindig bűnős, hanem pont azért, mert Németország lakóiban meg volt az a nagyság, hogy szembe tudtak nézni a múlttal annak érdekében hogy mindez ne történhessen meg mégegyszer, egyik népcsoporttal se. Ezért nem elfelejteni kell, hanem igenis beszélni kell róla. Kicsit furcsálottam a kifakadásod, ugyanis a holokauszt nem csak a zsidók hanem egész Európa, sőt, az arabok tragédiája is volt. És az a mai napig. Na bocs a komolyságért.

Amúgy Balázs Robbie Keane-t úgy kellett volna írnod (amúgy íresen), hogy Roibéard Daithí Ó Catháin, ugyanis ez a gaelic neve. :)

üdv
P

Dzsonasz írta...

nos semmit nem tudok még a jövő hétről, szerdán interjú, szóval aznap nem hiszem, hogy megyek haza ami csak azért kár, mert aznap lesz a székelyland koncert a klinikában (aranka szeretlek).
az eredeti terv szerint hamburgba mentünk volna lillával, de mivel nekem nincs lóvém így nem lesz belőle semmi sajnos.
A csütörtököt nem tudom még, a hétvégi túrában viszont akár bennelennék. Írjatok részleteket.
Mózsa szerintem sokkot kapott deutschlandtól, és még nem eszmélt fel egy írásra (természetesen + sokkot)
sztem amúgy magában nem rossz a jó whisky, legyen az tőleg jameson, viszont tisztán whiskyt inni 1-2 nél többet nem nagyon érdemes inni, nekem legalábbis az nem esik már jól utána. így én ezért iszok wct (whisky colat), ha hatásra is megyek, azok közül meg a bourbonnek van a legjobb íze, mert a skót füstízű (és természetesen csak a normál legtöbbet eladottakról beszélek, nem a speckókról.
ja kitaláltam szombaton egy mondást (egy újabbat):
"bring a whisky, bring a cola,
and that will be a whiskycola"

üdvözlet

csabinnyó írta...

szeva Lacás!
én most a szülővárosomból jelentkezem, mert itt okítanak engem ezen a héten egészen holnap délutánig, de még jönnöm kell 4x 4 napra...Hát mit mondjak, még mindig örülök, h van egy jó állásom Db-ben, ez a város nekem túmáccs (most had' ne részletezzem, h miért). Szóval a héten megint iskolába járok, és mit mondjak, keményebb mint az egyetem, fél 9től délután 5ig tart, igaz, h közben vannak 10 perces szünetek meg egy órás ebédszünet is, amikor is mindig úgy telezabálom magam mindenféle jóval (ja, merthogy a Hiltonban vagyok :))
Bocs, h nem sűrűn jelentkezem, lassan beköttetem a netet, talán még mielőtt hazajössz :)
Örülök, h jól érzed magad, és sok tapasztalatot szerzel, ami bár nem munkatapasztalat, de legalább olyan fontos. Mondjuk mikor te is írtad, h be kellett öltöznötök, meg hasonlók, akkor egy kicsit elgondolkodtam, h mégis miért akarják ott a dán fősulin, h a 20-onévesek úgy viselkedjenek mint az ovisok? Persze egyszer egy évben lehet jó poén beöltözni mondjuk articsókának, de hogy állandóan ilyen "infantilis műsorok" legyenek...De persze ha jól érzed magad, akkor az a lényeg.
Sajnálom én is, h csak a bronz jött össze, de az igazat megvallva sztem ezt se mondta volna előre meg senki...A bokaszallag-sérülésem miatt sajna az osztályozón se tudok jelen lenni, ja és amúgy se, mert az idióta szervezők 23-ára rakták...röhej...
Legyél jó, várjuk a beszámolóid, üdv

balu írta...

Azért korai még égetni a blogomat. Lehetséges, hogy Dublinba is kijön Laci, és akkor folytatja majd az a volt blogomat. Hátha kicsit növeli az átlagkommentek számát. :)

Peti, a wikipédián találtad te is Robbie gael nevét? Én is láttam, de gondoltam meghagyom neked,hogy kiegészíts :) Én is tennék némi kiegészítést a komolykodós részhez. Sajnos azóta is elég sokszor előfordult hasonló, mint anno a náci No-ban. Pl Délszláv háború. Valóban megdöbbentő hány helyen lehet "nyugaton" koncentrációs tábort látni,és egyetértek, hogy nem eltüntetni kell ezeket az emlékeket, mert nem tanulunk belőle máshogy.

Akkor egy fárasztó találós kérdéssel zárnám a dolgot: ha Laci okt. 12.-én írta, hogy "holnap lesz Berlin" ahonnan 5 nap múlva jön elő, akkor mikor tud legelőször blogot írni? Biztos, hogy nem 15.-én az én számításaim szerint. Úgyhogy még korai reklamálni, hacsak nem ugrik be netkávézóba a Spree folyó partján.

Petya írta...

Sziasztok!

Mivel nekem itt van egy naptáram a munkahelyemen ami állandóan virít rám 50 centiméterről ezért én mindig tudom, hogy mit kell csinálnom, és szerintem Lacinak már régen kellett volna írnia, és higgyétek el, hogy hamarosan tényleg fog. János ez a szerdai ötlet nem rossz, el kéne menni a klinikába a koncertre, bár elég divat dolog lenne, hogy eddig még senki nem ismerte, aztán János megmutatta a népnek Gombiéknál, most meg mindenki kivülről tudja. Nekem amúgy a szkáccs is nagyon izlik, bár az kólával szerintem borzalmas, és na abból tisztán tényleg nem lehet sokat inni. Mondjuk szerintem pálinkából se. A kevés kivételek egyike pl. a jéger, amit Norbiék esküvőjén ittunk, és milyen király is volt, mert egyáltalán nem rugtunk be (sic!), viszont nagyon jól éreztük magunkat. Csabával egyetértek Budapesttel kapcsolatban, de ami nagyon fontos, hogy ne bántsuk azt, aki magánéleti okok miatt, vagy pusztán a jobb élet (és a magasabb fizetés, jobb karrierlehetőség, stb.) miatt ott választ magának új hazát. A lényeg hogy ezekben a vérzivataros időkben, mikor a forint ennyit gyengült is tartsunk össze mi magyarok, és véleményem szerint ez a blog kiváló fórum erre, például honnan máshonnan tudhatnánk meg hogy Macska Budapestre jár gimibe, Balázs folytatja a blogot, vagy hogy János sajnos nem tud menni Hamburgba.
Nekünk most itt van Andinak az unokatestvére Izraelből, és ma megyünk a belgába vacsorázni, meg inni pár jó drága sört. Nem tudom mennyibe fog kerülni, de az ilyen kapcsolatépítésekre nem szabad sajnálni a pénzt, ugyanis már többször is hívtak minket Izraelbe, és ha mi most gálánsak leszünk, akkor biztos ők is azok lesznek majd. Jajj, de szemét számító szemét vagyok. Muszáj, kicsi a fizetés, nagy a család. Na megyek és lefénymásolom a személyimet meg a lakcímkártyámat a gázártámogatás-igénylés miatt.
Puszi nektek.
P

Dzsonasz írta...

jól szóltál Péter. na meg sosem lehet tudni mit hoz az élet, nem muszáj ám itt ragadni pl.
nem írtátok, hogy hova tervezitek a túrát? mert oda mennénk mindenképpen lillával, és mi ott is aludnánk vhol a hegyvidéken, persze ha van másnak is kedve csatlakozhat ehhez a mókához. vagy már le is tettetek a túráról?
a székelylandet nem én fedeztem fel, hanem dyego, aki már a tavalyi besízésnél énekelte, csak én akkor még hülyének néztem miatta. macska ide jár suliba, és nem is szól, hogy fussunk össze egy sörre?! pedig még nem is gratuláltam neki az esküvőjéhez személyesen. szombaton megyünk párkányba, vagy ezt már mondtam? holnap meg megyek állásbörzére hvgsre, meglátom legalább van e értelme az ilyesminek.
tegnap ti is szidtátok a tvseket, hogy lemaradtunk a valószínűleg óriási második félidőről?
adios

öreg írta...

Ha már mindenki szívrepesve vár a Lacás berlini beszámolójára, akkor és is tolok egyet ezen a szekéren: Lacás mi volt Berlinben? Milyenek a csajok? És az Alex? Én még az átkosból emlékszem rá, elég szürke volt, és most?
Na, szóval hajrá!
Üdv.

Petya írta...

Szerintem Laci fejét elcsavarták a hosszú combú szőke lányok, elkábították, majd eladták szexrabszolgának Oroszországba. Mi más oka lehetne, hogy ilyen sokáig nem ír?

csabinnyó írta...

kicsit off:
Jánosnak és akik Pesten robotolnak:
okt. 26-30ig is fent leszek és szívesen elmennék veletek vmi jó helyre, akár már vasárnap este.
Van egy elég jó étterem, Kaltenberg a neve (->gugli), régebben hétvégén féláron lehetett kajálni és sörözni a remek helyi főzésű söreikből. Ha gondoljátok.
Egyébként Db-ben is elmehetnénk vhova, és akkor Peti jobban informált lenne :)
Amúgy Lacit nem hinném, h elrabolták volna, és azt sem, h beleszerett vmi ndk-s úszónőbe, inkább csak túlságosan elfoglalt, h írjon nekünk.
Akinek ma dolgozni kell(ene): jó munkát :P

Névtelen írta...

Üdv mindnekinek!

Elég régen nem olvastam a blogodat, most is csak egy net-caféban tudtam csak belepillantani, mert a munkahelyen le van tiltva, ráadásul a lakásban meg még nincsen net. Amint normalizálódik a helyzet, behozom a lemaradást:)!
Múlt hét végén nagyon fasza két kis buli volt, jó volt találkozni az arcokkal! Viszont azóta beteg vagyok, valami fostos megfázást összeszedtem, tehát alapvetően mindneféle nethozzáféréstől el vagyok szakadva. Próbálunk nem begubózni Pesten sem, már amennyire lehet, meg amennyire pénz+idő engedi. Már várom a következő debreceni bulit, remélem sokan leszünk! KG hétvége mikor lesz/ mit lehet tudni róla?

Addig is üdv mindenkinek:
Imi

Lacás írta...

Helo ujra!!

Tegnap este erkeztunk meg,igy igazan nem ertem a reklamalo kommenteket!!! Amikor tudok tenyleg irok,higgyetek el nekem.

Berlin egyszeruen fantasztikus volt,nem is gondoltam volna.Nem sok ilyen nagyvarost lattam meg,hihetetlen szep.Legalabbis nekem. Reggel minden nap kotelezo program volt: TV-toronylatogatas,koncentracios tabor,zsidomuzeum es a Berlini Olimpiai stadion.Delben mindig megkajaltunk valahol,aztan szabadon foglalkoztunk magunkkal. Nekem peldaul a Technikai Muzeum tetszett a legjobban,tele volt eszveszejto talalmanyokkal. Sikerult egesz Berlint bejarnunk,ami azert szeintem nem kis muveszet. Sokszor (terkep nelkul) csunyan el is tevedtunk,ilyenkor mindig a TV-torony volt az iranytunk,mivel az eg is igen felhos volt.
Ettem vagy 2-szer Doner kebabot (2.5 euro),finom volt es utana vagy 5 ora hosszan keresztul kajara se tudtam nezni.Sort szinte csak Berlinert ittam,amit egy kicsit sajnalok,mert jo lett volna minel tobb fajtat kiprobalni,bar szerintem a Berliner is teljesen korrekt volt.
Aztan persze jottek az estek:)Minden este a kozeli barba kezdtunk,ami tele volt szerencsere fiatalokkal.Brazilok,ausztralok,amerikaiak,angolok,spanyolok es persze nemet emberek kepviseltettek magukat.A lanyokhoz nem voltam rest odamenni,szeintem semmi kulonos nincs ebben,persze a danok kerdeztek,hogy mi az Istenrol tudok beszelni idegenekkel.Ilyenkor jottek segitsegemre a Long Island,Zombie es Wodoo nevu csodakoktelok,meg persze a Berliner es a Tequila es ezutan akar mar a balettrol is folyekonyan ment a tarsalgas.
Az utloso ejszaka a szerintem tan ket legsportosabb dan csajt bakugrasra tanitottuk az egyik foutcan kb hajnali 5-kor,aztan 7.30kor keles volt a hazaut miatt.Soha eletemben nem ereztem meg olyan faradtsagot,mint akkor...
Amit elfelejtettem leirni majd otthon kozlom veletek,meg csinaltam egy par kepet is majd mutogatom.
Szoval Berlin fasza volt,egy feledhetetlen emlek!!!!!!!
Balazs:orulok,hogy felleptel a blogra es ne haragudj,hogy en nem nagyon uzengetek nektek. Sajnos annyira nem vagyok egy blogozos,ezt is csak azert irom,mert megfenyegettek.De azert be kell vallani,hogy hasznos,mert nehez lenne mindenegyes embernek irni egy E-mailt.
A Whiskey szerintem se rossz ital,bar Jameson-t mar eleg regen ittam.
Az a tura nagon jol hangzik,bar en is tudnek menni. Peti,Janos szerintem mindenkepp menjetek el egy paran,mert az ilyen 1-2 napos turazasoknal nem sok jobb dolog van. Ott meg aztan tenyleg meg tudtok beszelni mindent.
Szoval az Aranka szeretleket mindenki ismeri.En is emlekszem mikor Diegoval dumaltatok,de akkor meg azt se tudtam,hogy mi az. A Golyatabor egy eletre megtanitotta nekem,meg szerintem az elsosoket is azt,hogy milyen,ha Aranka szeretlek:)
Peti: nem azert nem irtam,mert nem akartam,csak azert mert nem tudtam.Probalom nyomatekositani. Igen talan igazad van a koncentracios taborokkal kapcsolatban,de szerintem az emberek tobbsege enelkul is tudja,hogy milyen szornyusegek voltak,de teny,hogy a nemetek vannak olyan inteligensek,hogy szembeneznek oseik allatsagaival.
Voltal azota teniszezni valakivel.1 parszor a Fontanat meg kellene majd jatszani,emg ha olyan magasak is az arak,mert a satras tenisz olyan kiraly!!!
Csabi,szoval ujra tanulsz:)Nagyapam mondta egyszer,hogy tanulni sose keso:)Egeszen pontosan mit?? Gondolom a munkahelyedhez kapcsolodik elsosorban,vagy valami ehhez kapcsolodo tovabbkepzes. Pesttel kapcsolatban meg nincs allaspontom,nem kizart hogy ott helyezkedek el,de egy turelmi idot adok magamnak Debrecenben. Sajnalom a labad nagyon,remelem hamar meg fog gyogyulni!!!Gondolom a gumizokni es kenocs hasznalatat nem nagyon kell ecsetelnem!!!a telire valahogy probalj felepulni!
Pali banak:egy kicsit most is szurke volt,de azert a nap is sutott boven. De csak hangsulyozni tudom,hogy szenzacios volt es a nemet csajokrol teljesen megvaltozott a velemenyem,mert rengeteg szepet lattam.Tudom,hogy nem szabad altalanositani,de mostmar nem vennek ra merget,hogy a dan szoszik szebbek,mint a nemetek,akiket a danok csak hot-girl kategoriaba sorolnak.

Hat most hirtelen ennyi jutott eszembe,irok majd valamelyik nap bejegyzest is.
Udv mindenkinek,hajra Loki!!!!